+359893605220

info-105002@edu.mon.bg

Новини

Фанка Къшева – ЧЕСТИТ ПРАЗНИК,ПГ „НИКОЛА ВАПЦАРОВ“ – ГР.БЕЛИЦА!

Скъпи ученици, уважаеми родители и колеги!
       Ежегодно в деня на патронния празник на Нашето училище аз се обръщам към Вас с тези думи пред препълнената зала, в която се провежда тържествения концерт на училището. Днес ние празнуваме по един необичаен начин, няма концерт на живо, няма сценична треска, няма вълнения от участници и публика. Днес ние ще имаме редовни учебни занятия и не точно, защото сме социално изолирани и трябва в името на нашето здраве да спазваме определени правила, да се учим дистанционно, да общуваме чрез технологиите в различните електронни платформи. Доскоро същите тези технологии бяха по-скоро пречка в часовете, а сега се оказаха незаменим помощник в нашето общуване и обучение. Убедена съм, че тези обстоятелства няма да помрачат нашето празнично настроение, защото предстоят най-светлите празници за всеки човек –Коледа и Нова година! Традиционно на 7.12 ни обхваща това празнично настроение и очакване за нов живот, защото лошото ще си отиде и както казва народът: Всяко зло за добро!
        Горда съм, че в този труден за всички момент ние успяхме да се организираме и заедно – учители, ученици и родители, продължаваме напред с общи усилия. И факт е, че 122 ученици и 15 учители, ежедневно, активно и отговорно, въпреки трудностите, работят и продължават напред, овладявайки нови знания в нова виртуална среда. Продължаваме да работим и да защитаваме достойно авторитета си на училище на бъдещето! Ние достойно защитаваме девиза на нашето училище:
Заедно можем повече, заедно можем всичко!
Убедена съм, че всеки клас съвместно със своя класен ръководител ще отбележи празника на нашето училище, със снимка, споделен миг или видео в официалната група на училището във Facebook.
       В този ден, нека всички да си спомним стиховете на нашия патрон Никола Вапцаров с гордо вдигната глава да кажем на висок глас:
„За него — Живота —
направил бих всичко. —
Летял бих
със пробна машина в небето,
бих влезнал във взривна
ракета, самичък,
бих търсил
в простора
далечна
планета.
………………
Може би искате
да я сразите
моята вяра
във дните честити,
моята вяра,
че утре ще бъде
живота по-хубав,
живота по-мъдър?“
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК , НАШЕ УЧИЛИЩЕ!
Скъпи ученици, бъдете здрави, целеустремени и отговорни!
Скъпи родители, благодарим Ви, че в тези трудни мигове сте до нас и до Вашите деца! Без Вашата помощ и мотивация ние трудно бихме успели. Благодарим Ви за подкрепата!
Скъпи колеги, Вие сте бойци с неуморен дух и всеотдайност! С признателност към Вас, пожелавам празнично настроение, сили и енергия за все по-високи постижения, защото ние МОЖЕМ!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
С уважение,
Фанка Къшева
директор